hai la piata de Craciun! azi vizitam Weihnachtsmarkt Am Hof!

ce sa faci la Viena in decembrie
pietele si targurile de Craciun din Viena
cea mai veche fotografie a pietei Am Hof dateaza de la 1865

Povestea colorata începe în fiecare an la fel, pentru ca la Viena nici nu se poate altfel decât cu puţină istorie: înca de pe la 1418 avea loc în această piaţă străjuită de clădiri dantelate, o piaţă. Pe-atunci piaţa era de peşte, apoi au început să fie vândute aici şi legume, fructe, dar şi alte bunuri. Din 1842 până în 1922, iar apoi din 1938 până în 1942, piaţa de Crăciun care avea loc aici a cunoscut o popularitate impresionantă. După cel de-al doilea război mondial, tradiţia s-a reluat încet-încet, iar în zilele noastre primăvara aduce în această piaţă şi o piaţă de Paşte.

pietele de Craciun din Viena

Până pe 23 decembrie puteţi vizita piaţa de Crăciun şi anul acesta. Puteţi găsi aici artizanat, dar şi alte lucruşoare făcute manual, de la decoraţiuni, bijuterii, până la biscuţi pentru căţei 😀 ! Desigur, şi pentru oameni se găseşte de mâncare, şi încă din belşug: de la langoşi usturoiate, la cârnaţi grăsuni 😀 !

E o piata mai putin aglomerata decat cea din fata Primariei, dar nu mai putin frumoasa. Ba, as putea spune, datorita perimetrului in care se afla, e mai intima si mai primitoare, ceea ce, în vâltoarea sezonului nu poate fi decât de apreciat. Şi, desigur, nu uitaţi să vă adăugaţi la colecţie cana de punsch (sau de vin fiert 😀 ) specifică acestei pieţe:

haeferl2

De ajuns, ajungeţi aici uşor, în numai 5 minute de la Stephansplatz. O hartă care să vă ajute găsiţi AICI.

Am deschis astăzi prima uşită a Calendarului de Advent 2016 de pe Blog Vienez. Va aştept şi mâine cu alte poveşti, sau ne vedem pe facebook!