10 idei de cadouri pe care poti sa le cumperi de la Viena si sa le dai celor dragi acasa

de unde cumpar suveniruri la Viena

1. Poate ca e deja un cliseu, insa un lucru trebuie neaparat sa stiti: globul de sticla cu zapada inauntru este printre cele mai vieneze lucruri pe care le puteti lua cu voi acasa. Da, da, in ciuda faptului ca acum se produce peste tot in lume, si mai ales in China, nimic nu poate sa schimbe istoria: aceste globuri au fost inventate la Viena de catre Erwin Perzy!

2. Sacher nu e numai numele unui tort, si nici doar al unui hotel. Sacher a mai fost si Anna si Sacher este si numele unei carti de bucate cu retete vieneze. Pentru pasionatii de gatit, un cadou ideal!

3. Daca tot am ajuns la mancare: la the Vienna Store au cele mai dragute si haioase farfurii, v-am mai zis despre ele si intr-o postare despre suveniruri de luat de la Viena!

de unde cumpar suveniruri la Viena

4. O serie geniala de volume de fotografii, a caror aparitie a fost precedata de o pagina la fel de geniala de facebook, este Vintage Vienna. Pentru toti cei pasionati de fotografie, ori de istorie, ori de legendele urbane, ori de toate acestea la un loc 🙂 .

5. Un CD al unei trupe vieneze. De exemplu, DelaDap:

6. Tablete pentru micul dejun (si nu numai) de la Playa. Sunt haioase si in mod clar vor purta cu ele un pic din atmosfera Vienei.ce cadouri sa iau din calatoria la Viena7. Mozartkugeln. Clasic, stiu. Insaaaa le poti lua celor dragi nu numai un singur tip, ci diverse sortimente de bomboane Mozart, caci piata e generoasa la acest capitol :D!

8. De baut, poti pune in valiza Wien Gin, lichior de plante Kalê, sau o sticla de vin de la podgorie vieneza.

9. Un tricou tupeist de la biaschtlbude 😀 .

10. Last, but not least, ceva de la pietele de Craciun: un glob, un inger, niste turta dulce, orice altceva ce va face cu ochiul acolo 🙂 .