Time Travel Vienna, sau unde poti merge cu copiii la o ora de istorie distractiva

Cred ca sunteti cu totii de acord ca a face program de vacanta pentru un copil de 9 ani nu e chiar asa usor. In epoca internetului si a lui am vazut deja tot, stiu tot, ma pot informa despre orice trebuie sa te straduiesti un pic sa gasesti ceva ce nu il va face pe copil sa caste a plictiseala in urmatoarele 10 minute 😀 . Nu de alta, dar stiti deja: daca e copilul plictisit, nici mamei nu ii e prea bine, ca sa nu mai zic de restul persoanelor din jur 😀 . Pe de alta parte, ca sa fim foarte cinstiti acum, nici ca parinte nu prea ai chef sa mergi la vreo plicticosenie. Pentru ca,

  1. de ce ai face asa ceva?!
  2. daca tu te plictisesti, multiplica asta cu cel putin un catralion si ai sa afli cat de tare se plictiseste copilul tau 😀 .
  3. dar pe bune, de ce ai face asta?! De ce ai merge la ceva plictisitor? Pentru ca ai tu senzatia ca ar fi educativ? Meh! Gresit! 😀

Buuuun, pornind de la aceste premise, noi ne-am infiintat in familie mai mult decat completa si extinsa la poarta atractiei numite Time Travel in Viena. Auzisem tot felul de lucruri faine, ne povestisera si niste prieteni, dar am zis ca a venit momentul sa incercam si personal aceasta nemaiauzita chestie numita calatoria in timp 😀 . Pentru ca da, noua ne plac aceste lucruri, stiti ca v-am mai povestit si de Carnuntum. Unde e cu istorie si costume si povestiri despre cum se traia odinioara, acolo hop si noi!

Locul unde se afla Time Travel Vienna este de fapt o pivnita veche, unul dintre acele locuri din Viena de care sunt legate nenumarate legende si secrete. Un loc tocmai potrivit pentru o asemenea escapada, zic eu, iar cei care au initiat proiectul au profitat la maxim de aerul misterios al acestei pivnite si l-au integrat activ in poveste.

Incepem cu povestile ghidului si ale unor cinci personaje (patru dintre ele celebre in istoria si cultura Austriei: Mozart, Sissi, Maria Theresa si Freud ), ca apoi sa mergem intr-o calatorie prin timp cu ajutorul unui film 5D. Trecem prin istorie cu viteza, ca sa aterizam apoi in vremea Habsburgilor, care ne-au pregatit si ei niste surprize. Apoi ne intalnim cu Strauss si cu Mozart, care desigur ca discuta un pic in contradictoriu.

Cum muzica nu putea sa lipseasca, avem parte si de un spectacol de sunet si lumina, dupa care lucrurile devin un pic mai serioase. Ajungem in vremea celui de-al doilea razboi mondial si vizitam chiar si un buncar.

Trecem si prin perioada in care Austria a fost ocupata de fortele aliate, ca sa terminam cu o plimbare cu trasura in vremurile noastre.

Am vazut feţe de copii incantate, dar am vazut si feţe de copiii usor speriate, in buncar, unde istoria nu numai ca se vede, dar se si simte. Cred ca pentru copiii de la 9 ani in sus Time Travel Vienna chiar merita vizitat, sunt multe lucruri interesante care se pot afla, chiar si de catre adulti. Nu e un muzeu, e ca un parc de distractii, dar trebuie sa va spun ca cele 50 de minute trec cu adevarat in zbor!

Unde? Habsburgergasse 10A, in apropierea Stephansplatz/langa Graben.

Cand? Zilnic intre orele 10 si 20, tururile incep la fiecare 20 de minute. Ultima intrare la orele 19.

Biletele sunt cu 20% mai ieftine daca sunt achizitionate online!