Viena pentru incepatori: mic dejun de zi libera la Café Schwarzenberg

mic dejun delicios la Viena

mic dejun delicios la Viena

Café Schwarzenberg se lauda cu prezenta pe Ringstrasse inca de la 1861. Care Ringstrasse, bulevardul cu care nu numai Viena, ci chiar intreaga Austrie se mandreste, in anul acela abia se afla in constructie. Cei care au pus pe harta cafenelelor din Viena si acest loc minunat au fost sotii Hochleitner, dar numele sub care astazi Café Schwarzenberg este cunoscuta deopotriva localnicilor si turistilor ii este dat abia in 1902, cand Joseph Menschl preia localul. Pana atunci locul purtase, pe rand, numele intemeietorilor sai, Café Hochleitner, dar si Café Sperrer.

In 1978 cafeneaua era cat pe ce sa dispara cu totul. Proprietarul sau de atunci voia sa o inchida si sa vanda imobilul unui distribuitor de automobile. Dar, cum se mai intampla uneori, oameni cu mintea deschisa si cu drag pentru istorie si pentru locurile pline de istorie, n-au lasat cafeneaua sa piara. In special domnului dr. Zilk, devenit mai apoi chiar primar al Vienei, putem si azi sa ne bucuram de un mic dejun delicios in aceasta cafenea cu traditie din Viena, un mic dejun care sa ne incalzeasca in zilele reci de iarna.

Caci asa e la Viena: un mic dejun nu e doar un mic dejun, ci vine si cu o poveste.

Daca ajungeti pe-aici, intrati sa beti o cafea si la Café Schwarzenberg. Si, in rastimpul asta, observati si chelnerii si oamenii din jur. O sa aveti pe urma ce povesti acasa :)!

o-dimineata-delicioasa-la-cafe-schwarzenberg-viena

micul-dejun-la-viena-la-cafe-schwarzenberg