povesti de la Viena: o femeie, o bicicleta, 3 ani si jumatate si patru continente

cu bicicleta prin lume

cu bicicleta prin lume

V-ati gandit vreodata sa va luati, pur si simplu, lumea in cap? Stiu, internetul e plin deja de povesti ale unor oameni care si-au pus visul asta in practica. Ii urmaresc si eu pe unii dintre ei (ultima descoperire absolut fantastica: mamica plecata cu fetita in Asia ). Nimic nou nu mai e sub soare, ar putea spune cineva. S-a spus totul, dar nu de catre toata lumea, ar putea spune altcineva. Ba chiar s-a si vazut totul, dar nu de catre toata lumea, si cine ar spune lucrul asta ar avea chiar foarte mare dreptate. Caci, dintre toate lucurile lipsite de originalitate, calatoriile sunt si raman, intr-un mod delicios de ironic, cele mai originale.

Poate ca asta e de fapt visul omului modern: sa dea cu jobul nine to five de pamant, sa isi ia rucsacul si, dupa caz, familia, si sa plece nomad prin lume. Poate ca ne-am saturat de corsete, de limite, de impuneri, de o lume pe care nu o mai intelegem, de rigorile urbane si incepem sa ne dorim din ce in ce mai mult o libertate simpla. Chiar daca aceasta libertate ne scoate din confortul pe care ni l-am oferit si pentru care am sacrificat multe altele.

Calatorii astia curajosi despre care tot citesc, ori aud pe soptite, pleaca prin lume in diferite moduri. Pe jos, cu rulota, cu motocicleta, cu mijloacele de transport conventionale, fiecare dupa inspiratie, buget, dorinte. Chiar si cu bicicleta au plecat multi oameni prin lume. Unii s-au facut cunoscute povestile, altii le-au tinut pentru ei. Una dintre povestile care au fost spuse  este si cea a Barbarei Graf. In octombrie 2011 ea s-a urcat pe bicicleta la Viena si a plecat singura prin lume. Mai intai spre Spania, de acolo a trecut mai apoi Atlanticul, a strabatut Statele Unite, iar ruta de intoarcere la Viena a trecut prin Asia. Nici Austrialia nu ii lipseste de pe harta calatoriilor. Blogul ei este, chiar si acum, dupa ce calatoria pe bicicleta s-a incheiat, o poveste care merita citita. Este o poveste despre calatoria fara o tinta precisa, facuta cu cat mai putini bani, cu cat mai putin combustibil, folosind resurse naturale, cunoscand oameni, invatand, cu bucurie. Adica asa cum, poate, ne-am cam dori si noi sa calatorim.

Voi ati vrea sa plecati intr-o astfel de calatorie prin lume? Si ati scrie un blog despre asta?

1 comentariu

Comentariile sunt închise.