Viena pentru incepatori: pietele de Revelion si Anul Nou

Pietele de Craciun s-au inchis, dar fiti pe pace, Viena mai are si altceva de oferit! Pentru ca acum incepe sezonul porcusorilor, cosarilor, potcoavelor, ciupercilor, buburuzelor si al frunzelor de trifoi! Exista o gama impresionanta de simboluri pe care oamenii le-au transpus in obiecte mai mult sau mai putin kitschoase, dar tocmai bune de daruit cu cele mai frumoase intentii celor apropiati. Nu exista sa trecem pragul in Noul An aici, la Viena, fara sa le dam prietenilor si familiei un astfel de obiect considerat adaucator de noroc.

Pentru astfel de suveniruri bune de adus celor dragi, dar si pentru delicii culinare, va stau la dispozitie in perioada asta o multime de piete:

 • Piata de Revelion de pe Mahlerstrasse, deschisa pana pe 1 ianuarie, zilnic de la 11 AM pana la orele 21. De Revelion este deschisa pana la ora 2 AM.
 • Satul de Revelion din Maria-Theresien-Platz. Pana pe 31 decembrie 2016, intre orele 11 si 19.30. De Revelion se inchide la orele 18.
 • Piata imperiala de Revelion din Michaelerplatz. Pana pe 1 ianuarie 2017. In noaptea de Revelion deschisa pana la orele 2 AM, in rest intre orele 9 – 20.
 • Piata de Revelion din fata bisericii Mariahilf. Pana pe 1 ianuarie 2017. Zilnic intre 10-21, de Revelion pana la 2 AM.
 • Piata de Revelion din zona pietonala Favoriten. Pana pe 31 decembrie 2016. Zilnic intre 9-20. De Revelion pana la orele 24.
 • Piata de Revelion & cultura de la palatul Schönbrunn. Pana pe 1 ianuarie 2017, zilnic intre 10-18.
 • Piata de Anul Nou din piata Franz-Jonas. Pana pe 31 decembrie 2016, zilnic intre 9-22.

Distractie placuta si spor la cumparat suveniruri norocoase 😀 !

purcelus-norocos-la-viena

1 comentariu

 1. Crăciun fericit, Blogvienez!

  Deci asta era faza cu ciupercuțele și cu buburuzele? Hm, credeam că-s populare doar datorită bulinelor (cui nu-i plac bulinele?!), nu mi-am pus problema c-ar fi norocoase. 🙂

  Apreciază

Comentariile sunt închise.