Viena pentru incepatori. Ce pot vedea la Viena intr-o zi? Intre Opera si MQ.

Un oras nu se poate vedea pe indelete intr-o singura zi, asta e clar. Mai ales daca ne gandim ca acea zi poate nici nu are 24 de ore, ci doar vreo 6. Poate ca faci o escala la Viena, ori, pur si simplu, esti pe drum inspre o alta tara, inspre un alt oras, fie el Innsbruck, ori Salzburg.

Oricum ar fi, ai cateva ore la dispozitie ca sa vezi un pic Viena.

Ce poti vedea in acest timp scurt?

Iata o idee!

Sa zicem ca ai ajuns langa cladirea Operei. Faci o poza sau doua acolo, eventual intri pentru o cafea la Cafe Oper. Apoi o poti lua prin pasajul Karlsplatz spre Naschmarkt. Pasajul asta e un loc interesant, nu-l ocoli.

f7ca4-maimutarealainpasajspresecession
in pasaj, spre Secession

Cand iesi din pasaj, iesi langa cladirea Secession. Alt punct grozav pentru o fotografie sau doua.

ce-sa-vezi-la-viena-intr-o-zi-secession

Mai departe, inspre Naschmarkt. E o piata ca oricare altele, insa cine ajunge la Viena musai sa ajunga si aici, chiar daca gurile rele spun ca sunt alte piete si mai grozave in oras. De acord, dar Naschmarkt e plasata atat de bine in buricul orasului, ca aproape nu ai cum sa o ratezi. Ei, iar daca esti in zona asta, ai grija sa ridici privirea inspre fatadele cladirilor, asa cum te sfatuiesc de fiecare data: nu se poate sa ratezi Majolikahaus.

De aici, te poti intoarce si merge o bucata din acelasi drum inapoi, ori, dupa cum ai chef, ia-o pe stradute inspre MuseumsQuartier.

Dupa ce ai inverstigat curtea MQ, poate nu o iei direct pe Mariahilferstrasse la cumparaturi :D, ci traversezi inspre Maria-Theresien-Platz. In stanga ai Muzeul de Istorie Naturala, in dreapta Muzeul de Istoria Artei. Ai putea sa iti aloci restul zilei pentru unul dintre aceste muzee, dar ai putea, de exemplu, si sa te asezi pe iarba, de-i vara si vreme frumoasa, si sa-ti mananci sandvisul luat de la una din brutariile intalnite in drum si sa postezi, eventual, o fotografie pe instagram.

(va urma)

Reclame