detalii (2)

O zicala englezeasca spune ca the devil lies in the detail, necuratul in detalii se ascunde. In limba romana ne vaitam de paiul din ochiul vecinului, ba chiar si de buturuga mica ce rastoarna carul mare. In germana austriaca, zicala similara vorbeste ceva despre tehnica si despre caini, dar ne ajuta prea putin in discutia de azi 😀 .

Pentru ca azi discutam despre micile detalii care ne fac nefericiti.

Ca e ploaia, ca o fi traficul, ca o fi pata de cafea de pe bluza, pe care n-am observat-o acasa, ci abia la birou, ca e intarzierea de cinci minute la gradinita copilului, ca e masina murdara, ca esarfa careia i-am smuls un fir.

Ca e prietena cu care am vorbit aseara si care, in loc sa ne asculte, a inceput sa ne vorbeasca despre necazurile ei. Ca e soacra care ne-a calcat pe nervi.

Ca e sotul/sotia care n-a pus capacul tubului de pasta de dinti cum trebuie. Ca el/ea a vrut sa mearga la pizza, cand tu voiai sa mergi la burgeri. Ca el/ea te-a sunat la 8.05 in loc sa te sune la 8.00 trecute fix. Ca el/ea a vrut sa iasa in oras, cand tu voiai sa stai acasa, sa zaci plin/a de nervi sub patura. Ca el/ea e vesel/a ca un cintezoi pentru ca e soare afara, cand tu voiai sa fie innorat si el/ea sa nu mai repete de o mie de ori vai, ce frumoasa e vremea!

Ca e scama de pe covor, ca e cafeaua care s-a racit intre timp, ca e bateria telefonului care nu mai tine asa mult. Ca e internetul care merge prost, ca e colegul de birou care isi soarbe ceaiul, ca e seful care iar poarta o cravata prea colorata.

Ca e coada de la brutarie, ori de la metrou, atunci cand te grabesti. Ca e tipa prea parfumata din randul din fata ta la teatru. Ca e prea mult zgomot, sau e prea multa liniste.

Micile detalii care ne fac nefericiti.

De cate ori ati zis pana acum in viata voastra totul ar fi fost minunat, daca nu erau micile detalii.

M i c i l e  d e t a l i i.

Ne concentram adesea pe micile detalii pe care le percepem a fi negative si pe care le facem responsabile de marile noastre nefericiri cotidiene, dar ignoram total micile detalii care ar putea sa ne faca ziua mai buna.

Uitam uneori sa privim in jurul nostru si altfel decat incruntati. Refuzam sa observam cand cineva ne-a zambit, sau, mai rau, ne gandim imediat oare de ce mi-a zambit azi? Ce-o vrea de la mine?

Ignoram uneori voit micile detalii frumoase din jurul nostru. Caci, ziceti-mi, cand ati observat ceva frumos pe langa voi, sau la oamenii de langa voi? Daca a fost de curand, felicitari. Daca a fost hat!, in timpuri pe care nici macar nu vi le mai aduceti aminte, e cazul sa redeschideti ochii si, cel mai probabil, sa inchideti canalele de stiri. Caci omul caruia i se spune sa fie in permanenta nemultumit si care chiar ajunge sa fie asa, e usor de manipulat.

Pareri de miercuri de dimineata, completate cu niste detalii de pe si din cladirile vieneze.

Un mic… detaliu: ca sa deschideti galeria, clic pe oricare dintre fotografii.

Reclame