cateva cuvinte despre aeroportul berlinez Tegel, dar si despre Air Berlin

cat costa biletul de la aeroportul Berlin Tegel pana in centru

Ce-a fost in capul nostru sa zburam iarasi cu Air Berlin, nu stiu. Ah, ba da, stiu: orarul de zbor, care chipurile era mai avantajos decat cel de la Austrian Airlines. Ce sa zic, faptul ca locuim la Viena are avantaje, dar si nenumarate dezavantaje, pentru ca zborurile low cost de pe aeroportul Schwechat nu sunt oferite cu prea mare generozitate.

Trec peste faptul ca Air Berlin de fapt nu e o companie low cost, caci la aproximativ 150 de euro biletul pana la Berlin, de la Viena, nu prea vorbim de ceva ce se poate incadra la categoria „avantajos”. Dar sa zicem ca asta e, daca vrei sa calatoresti, uneori trebuie sa te mai scormonesti si in buzunar. Insa daca tot dau un ban, eu as vrea si sa stiu ca face, conform stravechiului principiu stramosesc „dai un ban, dar stai in fata”. Eh, cu Air Berlin nu va asteptati sa se aplice zicala 😀 .

De ce carcotesc? Pai carcotesc pentru ca au avut o intarziere de peste o ora si la dus si la intors. Adica cel putin la dus n-am facut nicio afacere in sensul de a folosi ziua la maximum, pentru ca intarzirea ne-a jumulit programul complet.

Dincolo de faptul ca au intaziat, ne-au mai dat si oaresce palpitatii, crezand ca ne-am imbarcat in avionul gresit 😀 – noroc ca pana sa ne gasim noi cuvintele (acuma sincer vorbind, odata ce ti se cotroleaza boarding pass-ul la imbarcare nu prea ai cum sa ajungi intr-un zbor catre alta destinatie 😀 ), o doamna din spatele nostru a intrebat tare „dar sper ca totusi mergem la Berlin, nu?”. I s-a raspuns cu un zambet larg si puternic accent italienesc ca da 😀 . Va sa zica, am book-uit Air Berlin si am zburat cu Alitalia 😀 . Desigur ca asta nu e o practica noua, desi acum vad ca devine din ce in ce mai uzitata. Austrian Airlines face asta de mult, dar macar ei te anunta inainte 😀 . Sa ridic o spranceana si sa zic ca de fapt companiile astea aeriene nu mai sunt companii aeriene in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba niste agentii care subcontracteaza lucrarile? Nu mai zic. Ridic doar din spranceana.

Acum despre Tegel. Pe-aici pe la noi asta e unul din subiectele de gluma ale zilei: deschiderea noului aeroport din Berlin, pompos botezat deja Brandenburg Willy Brandt, situat in Schönefeld . Aeroportul, mare si frumos, ar trebui sa inlocuiasca micutul Tegel si deja inchisul aeroport Tempelhof, dar deschiderea lui se tot amana de vreo sase ani. Ziceau ca va fi inaugurat in 2017, acum au anuntat ca nu mai e realist acest termen. Sa mai spunem si ca intre timp costurile constructiei au ajuns de la 2 la 6,5 miliarde de euro, dupa cum apare prin presa?

Pentru cei care n-au fost inca pe Tegel, va spun ca e un aeroport micut, cu o cladire circulara, adica n-ai unde sa te pierzi. Un fel de Baneasa, cu ceva mai multe magazine si carciumi, insa. Cel mai dragalas e ca nu ai unde sta, asa ca e musai sa te asezi pe undeva sa tragi de o cafea pana cand se hotaraste compania aeriana sa zboare. Nu imi mai aduc aminte totusi daca au wireless gratuit sau nu, pentru ca, serios acuma, mai conteaza?

De la Tegel in centru (Alexanderplatz a fost acum punctul nostru terminus) nu exista tramvai sau metrou, ci ajungi cu autobuzul – in cazul nostru TXL Express. Comod, pentru ca circula din 10 in 10 minute, iar biletul pentru o singura calatorie este 2,80 euro (pentru copiii intre 6 si 14 ani 1,70 euro). Daca sunteti interesati ce autobuze ajung unde, aveti AICI linkul.

Si cu aceasta declaram inchis programul de carcoteli pentru azi 😀 !