unde fugim din Viena: hai la Rust sa vedem berzele. ca in fiecare an!

Nu gasesc alta destinatie mai faina primavara decat micutul orasel Rust de la malul lacului Neusiedler. Dintre toate locurile unde am putea fugi numai pentru o dupa-amiaza, asta ma atrage cel mai mult, si mai ales acum, cand au venit deja berzele si primii pui o sa isi faca si ei aparitia.

Daca ai pornit sa vezi berzele la Rust, fii sigur ca ai luat cu tine macar un binoclu, daca nu chiar si o camera cu zoom destul de puternic. Dincolo de maiestuoasele locuitoare ale hornurilor de pe acoperisurile orasului, o sa ai ocazia sa vezi si multe alte minunatii pe care ti le ofera natura. Acum deja, in luna mai, bobocii de gasca sunt maricei si, cu putin noroc, ii vezi chiar in zona protejata care se afla dincolo de vechea poarta a orasului. Acolo ai chiar si bucuria sa vezi vreo barza de aproape, care vine parca special sa faca show pentru turisti, dar si miei si iezi. Pentru copii, un prilej minunat sa vada animalutele de aproape, dar si pentru adulti un prilej de incalzit inima 🙂 .

Eh, si daca am zis ca si adultii au ce face la Rust, nu pot sa scot de pe lista vinurile minunate din podgoriile locale. Nu ocoliti specialitatea regiunii, Ruster Ausbruch, un vin dulce cum n-ati mai gustat, perfect de acompaniat deserturile, dar si preparate exotice, ori branzeturi sau preparate din ficat.

Si cum nu putem bea pe stomacul gol, trebuie sa si mancam ceva. Unde? Oriunde! Heurigenuri (tavernele austriece cu vin) sunt la fiecare pas, la fel si cafenele dragute si primitoare! Noi incercam sa tinem minte de fiecare data unde am fost, ca sa alegem un loc nou. Uneori ne iese, uneori nu 😀 ( la Rathauskeller ne tot impiedicam :p ). Dar de dat gres n-am dat niciodata, ce sa zic.

Cum ajung la Rust de la Viena? Pe autostrada A3 se face in jur de o ora, caci sunt numai vreo 72 de kilometri intre cele doua orase.

[Pentru a deschide galeria, clic pe oricare dintre fotografii]