ce sa vezi gratuit la Berlin: cupola Bundestagului. atentie insa la conditii!

Un lucru este clar:

Berlinul mi-a parut mai ieftin decat Viena.

Si nu e de mirare, daca ma gandesc la cat costa numai biletul de la aeroport in oras, asa cum v-am scris deja.

Cu toate acestea, e mereu binevenita ideea obiectivelor turistice gratuite. Pentru ca, indiferent in ce scop ai calatori (strict personal sau cu jobul), va exista mereu un buget de care trebuie sa te tii. Asa dupa cum vor exista si cheltuieli neprevazute care vor trebui deduse din acelasi buget.

Pentru ca mai fusesem deja la Berlin si pentru ca si timpul a fost limitat, dar si pentru ca trebuia sa impacam mai multe gusturi, a trebuit sa ne gandim bine ce vedem. Bine, dar nu indelungat, pentru ca raspunsul numarul 1 a fost:

Cupola Bundestagului.

Problema a fost ca nu ne-am gandit de acasa ca poate trebuie programare ca sa o vizitezi. Oh. Well.

Daca mergi la Berlin si pe lista ta de obiective intra si cupola Bundestagului (parlamentul german), atunci trebuie sa stii ca iti trebuie o programare ca sa poti intra.

Programarea se poate face de acasa, online (de obicei cu 2 sau 3 saptamani inainte).

Daca sunteti un grup, trebuie sa ai la indemana numele complet si data de nastere ale fiecarui membru al grupului, pentru ca ele vor trebui sa fie incluse in formularul de programare.

Unde poti face aceasta programare? AICI.

Daca ai ajuns insa la Berlin ca o floricica, fara sa fi stiut ca trebuie sa faci aceasta programare online in avans, mai ai o sansa bunicica la chioscul de vis-a-vis de Bundestag. N-ai cum sa il ratezi, acolo e coada mereu 😀 .

Recomand totusi sa mergi acolo pentru programare cu macar 24 de ore in avans – imi amintesc de cozile infernale din sezonul turistic si ma cam infior. Noi am stat dimineata la o coada de jumatate de ora.

ATENTIE! Daca faceti programarea la chiosc neaparat sa aveti la voi un document de identitate: carte de identitate nationala sau pasaport. De asemenea, acest act de identitate va trebui sa fie asupra voastra la intrarea in cladire, la controlul de securitate (tip aeroport).

Vizita este gratuita si noi am ales sa mergem seara tarziu, la 21.30. Sper ca intelegeti din poze de ce 🙂 !

Daca ajungeti la Berlin, distractie placuta!

[Pentru a deschide galeria, clic pe oricare dintre foto]

Reclame