savori de Lyon (1)

Primul miros care mi-a intrat in nari cand am ajuns la Lyon? Parfum ametitor (si asta nu e o metafora!) de flori de tei.

Primul gust? As fi vrut sa fie un croissant, dar a fost un espresso si o jumatate de bagheta cu unt – ce avea a se dovedi intruchiparea perfectiunii, mai ales dupa un zbor de dis-de-dimineata.

Dupa un urcus greu pe un deal (scopul acestei actiuni se va dezvalui intr-o alta postare) si un coboras simpatic si plin de graffiti, un pranz la o cafenea atat de aproape de zona plina de turisti, dar atat de linistita. De unde se dovedeste ca e bine sa te uiti si dupa colt, caci s-ar putea sa gasesti acolo in sfarsit portia mult visata de scoici. Stiti voi, portia aia dupa care nu te ridici inca flamand de la masa.

Plus vin din regiune (bunicel), plus spectacolul stradutei (plina de grupuri de scolari porniti cu harti sa descopere orasul).

Sol Cafe, 28 Rue du Bœuf, 69005 Lyon. Acolo unde scoicile-s vreo 15 euro si chelnerul prietenos, desi suprasolicitat 😀 .

Dupa pranzul asta n-am mai avut loc si pentru desert. Sau cel putin asta a fost impresia pana cand am dat peste magazinul din poza de mai jos. Un fel de 1001 de nopti, cu biscuiti si bomboane de ciocolata si jeleuri si cine stie mai cate.

Domnul a vrut un biscuite roz ( un soi de cookie care s-a dovedit cam uscat si cam fara gust), eu un bulgare de ciocolata care arata ca un virus la microscop 😀 (s-a dovedit ca albastru era doar pe dinafara, dar altfel a fost bun, desi dulce de mai c-am lesinat).

ciocolata si biscuiti la Lyon

Dupa ce am platit 5,5 eur pentru chestiile astea doua, seara cand ne-am asezat la o terasa si-am baut fiecare cate o bere, am zis ca 3,5 eur pe 250 ml de suc de hamei e chiar ieftin 😀 .

(va urma)

Reclame

1 comentariu

  1. Lyon ! hmmm ce frumos ! acolo am cunoscut-o pe Beatrice, locuitoare a Vienei ,acum ! catedrala Notre Dame de Fouviere ,si drumul pina la ea ,de la piata cu statuia lui Ludovic al 14-lea [ cred ] ,o minunatie !

    Apreciază

Comentariile sunt închise.