festivaluri stradale & indoor de septembrie la Viena

Ah, septembrie! Septembrie care ne-a luat chiar de pe 1 al sau cu frig si ploi, de ne-a facut sa uitam ca pe 31 august inca ne mai rasfatam la 35 de grade. Septembrie, care s-a straduit pana acum sa ne deprime si sa ne sperie, se lasa greu imblanzit. Dar nici cu vienezii nu mi-e rusine: obisnuiti cu vantul, acest leitmotiv urban pe-aici, ies cu mic cu mare si se bucura de roadele pamantului, de imaginatia altor oameni, de lucruri frumoase. Daca sunteti si voi pe-aici, hai sa vedem pe unde ne putem distra in septembrie la Viena!

Oktoberfest la Viena
berea iti da aaaaaripi

Am sa incep cu – nu cu inceputul, ci cu ceva ce ne preocupa pe toti, in mai toate colturile lumii in perioada asta 😀 – Oktoberfest! Traditia asta, care a inceput la München, a cucerit intre timp multe parti de glob, iar Austria, si in special Viena, nu fac vreo exceptie! Asadar, de pe 21 septembrie pana pe 8 octombrie 2017, scoatem costumele traditionale la aer si pornim la atacul halbelor de bere, covrigilor uriasi si carnatilor savurosi! Wiener Wiesn ne asteapta!

festivaluri stradale la Viena cu distractie si mancare buna

Festivaluri care vor umple strazile de veselie se intampla pe 15 septembrie – Josefstädter Straßenfest, pe 15 si 16 septembrie pe Reindorfgasse, tot in zilele astea si in Yppenplatz, pe 22 septembrie, WähringerStrassenFest.

Daca nu va pasioneaza Oktoberfest, si nici variantele sale autohtone, atunci poate va plac talciocurile. Daca sunteti in cautare de comori din vremuri apuse, aici e de voi:

15 septembrie in Margaretenplatz.

29 septembrie:

Un targ de wellness, specializat pe tema somn, va asteapta in Simmering pe 29 septembrie.

29-30 septembrie 2017 inseamna Rumfestival la Viena!

Distractie placuta, oriunde alegeti sa mergeti!

[cele mai dragute stockphotos, in postarea de azi, courtesy of Pixabay]

 

Reclame