intre Schlögen si Passau, cu ploaia dupa noi. sau cum nu exista vreme rea, ci doar haine nepotrivite

Bunica mea spunea ca doar orasenilor le e dat privilegiul sa se planga de vremea rea. Pentru tarani, ploaia e un dar, mai ales cand vrei sa iti ude recoltele, ca sa ai ce manca atunci cand bate crivatul dincolo de usa. Poate ca de aceea nu am nicio problema sa ies din casa pe ploaie sau vant, desi, ca orice alt orasean, imi permit din cand in cand si luxul de a protesta incetisor cu privire la conditiile meteo.

Cand e vorba de calatorit insa, orice proteste legate de prognoza meteo sunt inutile. Pana la urma, si calatorului, asemeni taranului, nu prea ii este acordat luxul de a se plange de vreme. Ai luat biletul? Ai facut rezervarea la hotel? Tot ce (mai) poti face e sa verifici site-urile cu prognoze si sa iti iei cu tine haine adecvate.

Dincolo de acest moft modern, al omului care isi doreste mereu soare si temperaturi placute, vreau sa va spun ca mie imi plac mai mult culorile naturii, dar si ale orasului, asa cum apar ele dupa o ploaie zdravana. Se curata aerul, detaliile se vad cu mai multa precizie, iar in luna asta a lui septembrie, cand vara inca nu a plecat de tot, verdele e parca si mai verde.

Si iata ca, avand principiile astea in minte, am plecat la inceput de septembrie, cu cizme de cauciuc in portbagaj, spre Schlögen si Passau, la o intalnire cu Dunarea.

Dunarea la Schloegenla cotul Dunarii de la Schloegenpe malul Dunarii la Schloegen

Imi doream de mult sa ajungem la Schlögen, acolo unde poti face niste poze splendide cu cotul Dunarii vazut de sus. Dar cum socoteala de acasa uneori nu se potriveste cu starea vremii din targ, a trebuit sa reprogramam fotografiile pe alta data. Cel putin cele cu panorama, se intelege. Ca sa ajungem la punctul de unde am fi putut sa ne bucuram de toata splendoarea cotului Dunarii ar fi trebuit sa mergem pe o carare, prin padure, undeva la vreo (cel putin) jumatate de ora. Toate bune si frumoase, dar cu ploaia care cadea in valuri, am zis ca echipamentul nostru nu e prea grozav pentru o asa drumetie. Deci am stat pe mal, jos, la hotel. Am baut o cafea, am mancat o supa si ne-am umplut plamanii cu aerul tare.

Passau

Apoi am plecat spre Passau, unde ne astepta aceeasi ploaie ambitioasa. La receptia hotelului ni s-a spus ca doar cu o zi in urma fusesera in jur de 30 de grade. Am zambit, am dat din umeri si-am zis ca si la noi 😀 .

Am luat apoi umbrelele, ne-am pus cizmele de cauciuc si am tras fermoarele jachetelor impermeabile si am pornit sa exploram orasul. In ciuda vremii, fiecare coltisor era plin de turisti. De fapt nu ne miram, pentru ca la Passau ancoreaza toate navele de croaziera care circula pe Dunare.

Desigur, ma intreb cat de frumos poate sa apara in poze Passau atunci cand e soare, daca pe ploaie s-a aratat atat de minunat. Raspunsul nu imi ramane decat sa il caut intr-o ocazie viitoare, la o noua excursie aici 🙂 .

culorile din PassauPassau cu ploaiePassau in ploaiePassau un oras coloratPassau un oras zambitor

Reclame