Viena in octombrie

Viena in octombrie va va cere probabil sa aveti la voi o esarfa de pus la gat, ori un pulover subtirel cu guler ceva mai inalt si, desigur, o jacheta impotriva vantului. Apropo, cati dintre voi mai folosesc cuvantul vindiac pentru jachetele astea? Si, daca il mai folositi, stiati ca vine chiar din limba germana, de la Windjacke 🙂 ? Dar sa nu ne indepartam prea tare de la scopul acestei postari si sa revenim la… prognozele noastre meteo. Daca ma uit pe Accuweather, lucrurile nu vor sta prea rau: ploi destul de rare, temperaturi intre 16 si 21 de grade, destul de mult soare. Dar insist: ascultati-ma cu jacheta aceea si cu esarfa, pentru ca asa e Viena: vantoasa. Odata rezolvat acest capitol, putem pleca la plimbare.

Hai sa vedem ce putem face in Viena in luna octombrie a lui 2017!

Pana pe 8 octombrie inca se mai desfasoara varianta vieneza a Oktoberfest-ului. Asta inseamna slagare pe saturate si pana la disperare 😀 (stiti imaginile acelea cu oameni asezati pe o banca si miscandu-se ca valurile Dunarii de la stanga la dreapta si retur, in ritmul muzicii? Deci da. ), dar si carnati, bere, Dirndl si pantaloni de piele si, desigur, distractie cat incape! Wiener Wiesn, pazea ca venim!

Wiener Wiesn varianta vieneza a Oktoberfest
foto: Pixabay

Tot pana pe 8 octombrie are loc si faimoasa deja Vienna Design Week. Un eveniment de neratat pentru toti cei din domeniu, dar si pentru pasionatii de design.

Octombrie este si cea mai grozava luna (pe langa aprilie 😀 ) ca sa faci o plimbare prin Lainzer Tiergarten.

Tori Amos vine la Wiener Konzerthaus chiar la inceputul lunii!

Pe 6 octombrie la Stephansdom are loc un concert cu Anotimpurile lui Vivaldi – dincolo de muzica sublima, ambianta oferita de catedrala cea mai importanta a Vienei adauga un farmec in plus evenimentului.

Pe 26 octombrie este Ziua Nationala a Austriei, deci daca va pasioneaza diverse evenimente legate de aceasta zi, atunci Heldenplatz este locul unde va trebui sa va aflati. In plus, majoritatea muzeelor din Viena ofera in aceasta zi intrare libera.

Calatorie placuta si distractie pe masura!

Reclame

1 comentariu

  1. Vremea suna bine, fara temperaturi arzatoare si fara ploaie, in luna mea! 😊 Oktoberfest „a venit” si in Galati, muzica si ambianta faine, in aceeasi perioada am avut si Ziua recoltei.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.