Viena pentru incepatori: doua website-uri folositoare pentru calatoriile la Viena – cu sau fara automobilul propriu

Tiefgarage parcare subterana Viena

Multi dintre voi prefera sa vina cu masina la Viena, fie ca stati aproape de granita de vest, fie ca veniti tocmai, hat!, de la Bucuresti. Desigur, multe argumente pro mi s-au oferit pentru aceasta decizie: ca sunteti cu copiii, ca aveti bagaj mult, ca e mai confortabil si te poti misca mai usor in oras (cu asta nu-s deloc de acord, pentru ca e parcarea scumpa pe-aici 😀 , dar fiecare face cum crede). Daca tot am mentionat parcarea, sistemul de parcare din Viena cam da batai de cap turistilor, de orice nationalitate, nu numai romanilor. Ba chiar si vienezilor 😀 ! Primaria stie ca are o adevarata mina de aur la indemana cu parcarea si nu se va da in laturi sa imparta amenzi celor care nu respecta regulile,

Pe de alta parte, de ce sa ne ascundem dupa deget, un oras in care se parcheaza civilizat, fara sa ii stanjenesti pe ceilalti, dar si fara sa fii stanjenit de ceilalti, e un oras mai bun.

Dar sa revenim la regulile de parcare in Viena: complicat, monser, complicat. Se poate intampla ca pe o artera principala sa ai voie sa parchezi gratuit, de exemplu incepand cu sambata la orele 12 si pana luni la orele 8 sau 9 dimineata. Insa este foarte posibil ca pe aceasta artera sa fie si portiuni – de obicei acolo unde sunt magazine, sau institutii – unde aceasta regula sa nu se aplice. Daca nu esti indeajuns de atent poti lua foarte usor amenda.

Ca sa evitam aceste lucruri, cel mai simplu ar fi sa parcam intr-un garaj public, unde macar stii ca daca dai un ban, ai masina parcata fara a-ti fi teama de amenzi.

Un website folositor in acest sens, valabil pentru toata Austria chiar, si cu varianta in engleza este www.parken.at .

Daca nu ati venit cu masina si trebuie sa folositi sistemul de transport in comun al orasului Viena, cel mai simplu mod de a va informa cu privire la biletele de care puteti beneficia este www.wienerlinien.at . Si acest site are varianta in limba engleza.

Inainte de a pleca in calatorie este recomandabil sa va informati pe canale oficiale cu privire la modalitatile de parcare si la modul de procurare al biletelor.

Acesta este doar un blog personal, nu ne asumam responsabilitatea cu privire la informatiile furnizate.

Calatorie placuta!