targurile si pietele de Craciun de la Viena, editia 2017: cateva lucruri (gen preturi si varietati) bune de stiut despre Punsch si vinul fiert(2)

 

Punsch si vin fiert la VienaDupa o vizita mai mult sau mai putin amanuntita pe la pietele de Craciun si Advent din Viena anului 2017, va pot raporta, cu precizia omului care si-a bagat nasul prin diverse cani, a muscat din diverse gogosi si si-a luat diverse coate prin coaste, urmatoarele detalii, impartite pe capitole intitulate adecvat :D!

Capitolul: specialitati, creatii, inventii.

Incepem cu Punschul si, respectiv, vinul fiert, pentru ca de-asta mergem in special pe la aceste piete. Eu inca imi mentin incapatanarea sa nu beau decat Punsch de copii, dar recunosc ca am luat cate o gura si de prin canile rechizitionate de membrii familiei ori de catre prieteni. Anul asta a dat un fel de benga exotica in proprietarii de standuri, deci gasim la pietele de Craciun niste creatii intitulate Chili-Punsch, Mojito-Punsch, Caipirinha-Punsch sau Thai-Punsch. Nu stiu ce as putea comenta, decat ca lumea, de plictiseala, nu mai stie ce sa inventeze, si doi, avea bunica-mea o vorba cu gustul omului. O caipirinha fierbinte nu mai bausem, ce sa zic… Asa ca astept cu interes acum si Punschul cu creveti, daca ala cu friptura de porc e prea „traditional” pentru public.

Punschul Uhudler (o specialitate de vin de pe-aici) nu imi este nefamiliar, pentru ca iesind des in afara Vienei in Adventurile trecute, l-am intalnit adesea pe la pietele de Craciun din provincie. Anul asta vad ca s-a lasat cuprinsa si Capitala de nebunia asta, cine zicea ca nu te poti inspira „de la tara”?

Capitolul: preturi, ameteli.

Daca Punschul in sine nu ne-a dat amenteli, atunci am avut toate sansele sa ne ia de cap pretul unei cani!  De la 3,40 euro pana la 4,90 euro pe cana! E drept ca cei aproape 5 euro se percep pentru „creatii” ca cele mentionate mai sus, cu bonus un degetar de ceva rachiu autohton 😀 . Atentie, se va percepe intotdeauna, daca Punschul e servit in cana de ceramica, si o taxa de vreo 4 euro si ea. Dar aceasta taxa vi se returneaza cand innapoiati cana – desigur, daca vreti sa pastrati cana, o puteti pastra, caci platita este deja 😀 .

Capitolul: de la ieftin la foarte scump.

Din experienta mea, cele mai ieftine piete de Craciun la capitolul bauturi sunt Wilhelminenberg si Spittelberg. Aici Punschul e in jur de 3.40 euro, cu doar 2 euro garantia pentru cana.

Acestea fiind zise, va urez Punschuiala placuta la pietele de Craciun si Advent din Viena 2017! Ho ho ho!

Reclame